Allride's skill-based bikepark gericht op het testen en uitdagen van je skills

Meet the Park

Het Allride skill-based park is doelgericht gebouwd. De perfecte plek om bewust te werken aan je specifieke skills en manoeuvres. Van grasveld tot rockgarden tot drop-in, van pumptrack tot switchback. Laat ons je helpen.

Ruim veld

De basis tot je nemen zonder afleiding? Waar beter dan op een ruim veld met zacht gras. Veilig oefenen, waar je stap voor stap aan de skills kan werken. Hier starten we iedere dag. De veiligheid, je houding, de controle van je fiets, maar ook de eerste stap van je manoeuvres wil je uit de context oefenen. Het grasveld is je vriend!

De 3 bultjes

Skills worden al snel manoeuvres. De houding en controle tijdens klimmen en dalen is alvast eentje waar meerdere skills tegelijkertijd uitgevoerd worden. Deze handige, compacte bultjes zorgen voor een vrij eenvoudige stap naar het stapelen van skills. Houding, Controle, Kijkgedrag. Handel je tijdig? Timing komt dan ook alvast aan bod.

Rockgarden

Niet meer weg te denken uit de internationale trails en de lokale rondes. De rockgarden. Van veilig mosaic tot aan grote keien, deze rockgarden ligt vol oefenmateriaal.

Switchbacks

Haarspeld bochten, wiens favoriet? Niet alleen maar bocht, maar ook nog met hoogteverschil. We hebben bomen gepland voor wat extra houvast en wat minder zicht. En mocht dat niet voldoende zijn dat heb je overal rondom nog houten leuningen.

Drop Offs

Het park ligt bezaaid met drops en hops. Super eenvoudig. Dubbel. Hoog. Onverwachts. Ontzettend onhandig in een switchback of gewoon een complete trap vol. De meesten kunnen ook nog omhoog en hebben dus een dubbele rol. Hop's en Drop's. Ruim keus om te oefenen

Pumptrack

Niets is zo vermoeiend als een verkeerde timing op een pumptrack. Deze werkt dus dubbel! Beter uithoudingsvermogen, betere timing! Wat moet je timen? Je houding! Oefenen tot je er duizelig van wordt... 't kan!

De Faciliteiten

Allride heeft niet enkel de beschikking tot een compleet skill-based bikepark, ook aan de randvoorwaarden is gedacht. Een presentatieruimte, een winkel, een workshop, kleedkamers met toiletten en douches en een buitenkeuken om heerlijk van je broodje en de zon te genieten.

Presentatie Ruimte

Ontvangst ruimte, presentatie ruimte en winkel in één. Droog en warm bij de openhaard of lekker uit de brandende zon in de zomer start je hier met een bakje en een cakeje de dag. TV en geluid aanwezig voor eventuele presentaties en is de ruimte verder gevuld met spullen van Birzman, ION en Transition. Je hoeft zeker niet met lege handen te vertrekken!

Workshop

Mountainbike is geen sport zonder risico, dus mocht er iets aan de ros mankeren dan kunnen we dat waarschijnlijk wel repareren. En anders hebben we in de workshop wel een vervangend onderdeel en anders zelfs een fiets. Zit de dag erop? Spoel je de fiets af voor je weer huiswaarts gaat!

Kleedruimtes

Omkleden, toilet en douchen doe je bij ons gewoon daar waar het hoort; in de kleedruimte. Geen nood om dat achter de auto of stiekem in de bosjes te moeten. Fris en fruitig huiswaarts met je spullen in tussentijd veilig opgeborgen in één van onze kluisjes.

Impressie