CLINICS

AANPAK & PMBIA

Allride biedt complete dagclinics. Dit houdt in dat we zonder haasten en overslaan alles stapsgewijs kunnen behandelen en ook écht aanleren. Introduceren, ontwikkelen en oefenen, ‘IDEA Progression’ noemen we dat. De ‘A’ staat voor apply en dat doe je natuurlijk na de clinic op je lokale trails en tijdens je vakantie!

In ons eigen bikepark in Wilsum bieden we een tweetal mogelijkheden: de basisclinic ‘Fundamentals’ en de meer gevorderde variant ‘Advanced’.

Beide clinics hebben dezelfde dagindeling. Na het welkom met koffie en koek starten we met de basics zoals veiligheid, fietsinrichting en houding op de fiets. Na de lunch stappen we nogmaals op de fiets voor het tweede deel. Na afloop is er koffie en ruimte voor vragen, kan je de fiets schoonspuiten en zijn de kleedkamers met douches beschikbaar.

SKILLS VERSUS MANOEUVRES.

Skills zijn de fundamentele onderdelen van het mountainbiken. Deze onderdelen werken allemaal samen en zorgen voor veilig en efficiënt mountainbiken. Voorbeeld van deze skills zijn houding & balans, kijktechniek, timing en coördinatie. Manoeuvres zijn bewegingen die worden uitgevoerd door het gebruiken van de skills. Zo kunnen we dus heel efficiënt je bocht beter maken, door de onderliggende skills te trainen.

Een mountainbiker met matige skills zal moeite hebben met het uitvoeren van manoeuvres. Bijvoorbeeld, als je moeite hebt met het centraal blijven op je fiets en het leunen van de fiets onder je, zijn bochten moeilijk. Om die reden splitsen we skill-based en maneuver-based training.

We trainen dus beide! De skills om je manoeuvres te verbeteren en de manoeuvres om je samenwerking van je skills weer te verbeteren!

LEVEL 1 “FUNDAMENTALS”

De fundamentals clinic duurt vier uur. Dat houdt in dat we zonder haasten en overslaan alles stapsgewijs kunnen behandelen en ook écht aanleren. Tijdens deze clinic blijven we in ons eigen bikepark, nemen we wel degelijks pauze’s en is geen lunch bij inbegrepen.

Voor wie is de Fundamentals clinic?

Voor iedereen die aan de basistechniek wil werken. Dat zijn mountainbikers die een paar maanden ervaring hebben en wat vertrouwen missen, maar ook de meer ervaren mountainbikers die moeite hebben met de meer uitdagende trails vol klimmen en dalen in Nederland en de buurlanden.

Wat leer je?

We gaan tijdens de Fundamentals aan de slag met de fietsinrichting, je houding en je balans. De absolute basis van alles wat komen gaat. Achtereenvolgens komen remmen, schakelen, veranderen van richting en bijbehorende kijktechniek ook aan bod. Sommige zaken pakken we skillbased aan, anderen juist als manoeuvre.

Want hoe verandert je houding en balans tijdens uitdagende klimmen en afdalingen? Wat verandert er als we obstakels toe voegen? Of rare kuilen? Of scherpe bochten? Hier komt het tezamen: je houding, je balans, je remtechniek, kijken, juiste versnelling en juiste oplossing. En wat als de obstakels ineens een rockgarden vormen? Gebruik je hetzelfde trucje? Of wil je nu putten uit andere skills?

Kortom; deze clinic is voor iedereen die aan de slag wil om zijn of haar basisniveau flink te verhogen!

Boek deze clinic

50.00Opties selecteren

LEVEL 2 “ADVANCED”

Allride’s advanced duurt vier uur. Dat houdt in dat we zonder haasten en overslaan alles stapsgewijs kunnen behandelen en ook écht aanleren. De Advanced clinic zit vol met spelenderwijs experimenteren. Je hebt de basisskills onder controle en wil deze inzitten om de meer uitdagende passages met vertrouwen te overwinnen.

Voor wie is deze clinic?

Deze clinic is voor iedereen die de level 1: Fundamentals afgerond heeft of al geruime ervaring heeft op de Nederlandse trails.

Wat leer je?

We hebben het niet over rechttoe-rechtaan afdalingen, maar over gladde switchbacks, meerdere drop-offs en een bunnyhop. Manoeuvres die wat meer voeten in aarde hebben. In het eerste deel kijken we eerst naar de fundamentele skills, want zonder basis wordt het een lastig verhaal. We gaan in tegenstelling tot de level 1 clinic, deze basisskills direct verpakken in manoeuvres. Het wordt gelijk uitdagend. We gaan bezig met het liften van voor- en achterwiel en gaan kijken wat Lee McCormack bedoelt met row-antirow.

Klaar voor actie. Achterwiel, voorwiel, wheelies, bunnyhop’s, pedalkicks, endo, pre-loads – noem ze maar op. Manoeuvres die je in de lastigste momenten goed van pas gaan komen (en zien er op de parkeerplaats ook héél goed uit!).

Kortom; deze clinic is sowieso het vervolg op level 1 en voor mountainbikers die het maximale willen halen uit de Nederlandse trails, de Ardennen onveilig maken of altijd al eens zo’n met-rood-aangegeven trail in Frankrijk willen fietsen!

Boek deze clinic

 

50.00Opties selecteren

TECKLENBURG

De wereld is groter dan alleen het eigen bikepark in Wilsum. Daarom biedt Allride sinds jaar en dag ook de dagtrips naar het Teutoburgerwald aan. Ook in 2021 gaan we weer deze kant op!

We gaan deze dag met een select gezelschap een behoorlijke ronde rondom Tecklenburg doen.

De verdeling zal ongeveer 80/20 zijn qua touren en clinic. Dat houdt dus in dat er her en der onderbrekingen zullen zijn om de groep de fijne kneepjes van het mountainbike vak te verbeteren. En wanneer we bezig gaan met die fijne kneepjes zullen we passages gaan herhalen. Loopmeters dus. Of hike ’n bike in vakjargon. Toch, wees gerust. Dit bevat hoogstens een vijfde van je dag. Die overige tachtig procent bestaan uit rollende meters.

Hoe zien die meters eruit? Van alles wat is het antwoordt. Om te kunnen dalen zullen we klimmen. Dat dalen doen we over glooiende paden, rotspaden, wandelpaden, paden met kuilen en gaten en paden met schansjes en vreemde bochten. Zulke divers daalgenot wordt bijgestaan door een minstens zo gevarieerd klimaanbod. Van kort en hectisch tot lang en gematigd.

Eten en drinken doen we tussendoor op de mooiere plekjes die het gebied rijk zijn. Zorg dus voor een goede uitrusting qua eten en drinken.

De dag in cijfers. De ervaring leert dat er zo’n 1000 hoogtemeters overwonnen worden deze dag. Verdeel dat over 30-35 kilometer een een actieve tijd van 5-6 uur en et voila; daar is je roamfest.

We starten om 09:00 op de parkeerplaats bij de Dörenther Klippen. We sluiten de dag af ergens tussen 15:00 en 16:00. Wanneer je de trip geboekt hebt krijg je toegang tot de informatie pdf waar alle details in staan.

50.00Opties selecteren

ARRANGEMENTEN

Hier in Wilsum hebben we een eigen Bikepark gebouwd. Maar ook een binnenverblijf. Kleedruimtes met douches. Een buitenkeuken met alles erop en eraan. Een groot terras onder de bomen, of juist in de zon. We zijn op cursus geweest om de perfecte pizza’s te maken en zitten met de neus bijna vaker in de smoker dan met onze billen op het zadel. Kortom: we kunnen je fietsuitje aardig uitbreiden.

En waarom zou je dat niet doen?! Sta je open voor nieuwe dingen en avontuur, dan staan wij dat ook. Dus wil je graag een snackfeest, of alleen een beetje fietsen met een wandeling; wij keuren het goed.

Wij werken het liefst met groepen van 8 tot 30 personen, dus neem contact op en laat ons met je meedenken voor een toffe dag op de fiets!